طرز تهیه شیرین پلو

مواد لازم شیرین پلو

سینه کامل مرغ ۱ عدد
برنج ۳ پیمانه
هویج ۳ عدد
پیاز ۳ عدد
زرشک ۴ قاشق غذاخوری
زعفران به میزان لازم
خلال پوست پرتقال ۴ قاشق غذاخوری
خلال پسته و بادام ۴ قاشق غذاخوری
روغن زیتون به میزان لازم
ادویه دلخواه و نمک به میزان لازم
شکر به میزان لازم

طرز تهیه شیرین پلو

ابتدا سینه کامل مرغ را در یک قابلمه گذاشته، کمی آب و به میزان لازم نمک، فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید. آب باید روی سینه را بگیرد. قابلمه را روی شعله زیاد بگذارید تا جوش بیاید سپس شعله را کم کرده یکی از پیاز ها را پوست گرفته، چهار قاچ کرده و به قابلمه اضافه می کنیم. تا زمانیکه با شعله آرام مرغ بپزد به سراغ بقیه مواد می رویم.
برنج را آبکش کنید.
خلال پسته و بادام را در گلاب خیس می دهیم.
۲عدد پیاز باقی مانده را پوست گرفته و رنده می کنیم، سپس در یک تابه بزرگ با کمی روغن زیتون روی شعله کم تفت می دهیم تا کمی سبک شود.
هویج ها را پوست گرفته و به صورت خلال های باریک ۲سانتی متری خرد می کنیم. در یک تابه بزرگ دیگر، کمی روغن زیتون ریخته روی شعله کم قرار می دهیم و هویج ها را تفت می دهیم تا کمی نرم شوند. سپس ۱ یا ۲ قاشق شکر، کمی زعفران و حدود نصف پیمانه آب به هویج ها اضافه کرده و در تابه را می بندیم تا هویج ها خوب بپزند ولی حواستان باشد که له نشود. در نهایت آب هویج ها تمام می شود و باز کمی با همان روغن اولیه تفت می خورد

شیرین-پلو

زرشک را پاک کرده، شسته و در یک آبکش کنار می گذاریم تا خشک شود.
خلال پوست پرتقال را باید چند مرحله در آب خیس کرد و آب آنرا عوض کرد تا تلخی آن گرفته شود. در مرحله آخر گرفتن تلخی پوست پرتقال ۳ تا ۴ قاشق شکر و کمی زعفران اضافه کرده و بگذارید آب آن کم شود ولی خیلی غلیظ نباشد. این آب را که دیگر تلخ نیست دور نمی ریزیم و در زمان اضافه کردن خلالها به مواد دیگر آن را هم اضافه می کنیم.
حال سینه مرغ پخته شده را از قابلمه خارج کرده و تکه می کنیم. این تکه ها را به تابه پیازرنده شده و سرخ شده اضافه می کنیم و روی شعله کم، کمی تفت می دهیم.
زرشک را به تابه اضافه می کنیم و مواد را دائم هم می زنیم تا زرشک ها نسوزند.
سپس هویج و خلال پوست پرتقال را به مرغ اضافه کرده و زیرو رو می کنیم. در این مرحله مواد را می چشیم و اگر باز شیرینی لازم داشت شکر اضافه می کنیم. شعله را در کمترین حالت ممکن قرار داده در تابه را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه می بندیم تا طعم ها کاملا باهم ترکیب شوند.
در این مرحله خلال پسته و بادام را از گلاب خارج کرده و با مواد مخلوط می کنیم.
در ظرف سرو برنج و مواد شیرین پلو را به صورت لایه لایه اضافه می کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *